Ballonverstrooiing

De ballonverstrooiing is een mooie, liefdevolle en bijzondere manier van as verstrooien. Bij een ballonverstrooiing wordt de as van uAsverstrooiingsballonnen w dierbare in een grote heliumballon meegevoerd naar grote hoogte. Als de ballon een hoogte van circa twintig kilometer heeft bereikt springt deze uit elkaar, waardoor de as de vrijheid tegemoet gaat en met de wind wordt meegedragen. De as komt in de zogenaamde straalstromen terecht en wordt over de hele wereld verspreid.

Deze manier van as verstrooien per ballon is gewoon toegestaan en geheel milieuvriendelijk. Een unieke asbestemming. Daarnaast is het letterlijk loslaten erg goed voor het rouwproces. Een van de nabestaanden voor wie wij een ballonverzorging mochten verzorgen zei het heel treffend: “Het enige afscheid waarbij je omhoog kijkt”.

Afscheid op uw eigen manier

Een ballonverstrooiing kunt u heel persoonlijk maken. Ten eerste kiest u zelf de datum en de plek waar u de ballonnen wilt loslaten. Wij bereiden alles voor en dragen de met as gevulde ballonnen aan u over. Hierna krijgt u uitgebreid de tijd om op uw eigen manier afscheid te nemen, wellicht nog iets te zeggen of een gedicht voor te dragen en de ballon los te laten. Na het loslaten kunt u de ballon lange tijd volgen. Het is een zeer rustigeĀ en vredige ceremonie, die op al uw wensen kan worden aangepast en die bijna overal kan worden uitgevoerd. U kunt de ceremonie helemaal aanpassen aan uw wensen of die van de overledene. Wij zijn er altijd bij om alles goed te begeleiden en vast te leggen.

Asverstrooiing met een ballon