Hoe werkt een asverstrooiing per ballon?

Van tevoren halen wij de as van de overledene bij u op. Dit geeft ons meteen de gelegenheid om even kennis te maken en alle details omtrent de ballonverstrooiing door te spreken. Staat de urn nog bij het crematorium, dan kunt u ons machtigen om deze uit uw naam op te halen. Van te voren vullen wij de asverstrooiingballonnen met het as van uw dierbare, waarna wij het helium toevoegen. Op het afgesproken tijdstip en op de afgesproken plaats staan wij klaar met de geprepareerde ballonnen en dragen deze aan u over.

Ballonverstrooiing met begeleidingsballonnen in alle kleuren van de regenboogHierna krijgt u de kans om op uw eigen manier afscheid te nemen en mag u zelf de ballonnen loslaten als u daar klaar voor bent. Deze zullen rustig wegzweven. Bij goede weersomstandigheden is het mogelijk de ballonnen ongeveer 20 minuten te volgen.

Gezien de hoeveelheid as die ontstaat na een crematie is het niet mogelijk alle as in één ballon op te laten. Wilt u alle as verstrooien met de ballonverstrooiing, dan zal de as door ons worden verdeeld over twee ballonnen. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om slechts een gedeelte van de as te verstrooien in een enkele ballon.

De ceremonie

Het oplaten van de asverstrooiingsballonnen is een bijzondere gebeurtenis. Eigenlijk is het een soort van ceremonie. Dit moment kunt u aankleden zoals u dat wilt. Wil iemand iets zeggen over de overledene? Wilt u een glas champagne heffen op de goede vlucht of willen de kinderen eigen ballonnen oplaten? Geef bij ons aan wat uw wensen zijn en wij regelen het voor u. Ook qua locatie zijn er tal van mogelijkheden. Wij verzorgen ballonverstrooiingen in heel Nederland. Heeft u zelf een mooie locatie in gedachten, dan kunnen wij bekijken of deze locatie geschikt is. Vindt u het lastig om hier een keuze in te maken, dan gaan wij ook graag voor u op zoek naar een mooi plekje in de door u gekozen omgeving.

Aandenken

Bij iedere ballonverstrooiing maken wij een uitgebreide fotoreportage van de ceremonie. Deze worden naderhand digitaal bij u aangeleverd. Zo heeft u voor altijd een mooi aandenken. Ook maken wij altijd een filmpje van het loslaten van de ballonnen. Dit ter herinnering. Alle foto’s op de site zijn door ons zelf gemaakt en geven een mooi beeld van de ballonverstrooiing. Ook hebben wij een aparte pagina met filmpjes. Voor het plaatsen van foto’s of filmmateriaal vragen wij altijd om toestemming van de nabestaanden.

Rode asballonKleuren asverstrooiingsballonnen

Bij de meeste ballonverstrooiingen gebruiken wij witte asverstrooiingsballonnen. Deze zijn over het algemeen het beste te volgen. Bij een blauwe lucht zijn ze gewoon wit. Is het bewolkt, dan lijken de ballonnen door de weerkaatsing van het licht een zwarte stip. Hierdoor kunnen ze ook bij bewolking lange tijd worden nagekeken. Natuurlijk kunt u ervoor kiezen een andere kleur te gebruiken. De ballonnen zijn verkrijgbaar in alle basiskleuren.

Ophalen as

Het ophalen van de as doen wij graag van te voren. Zo kunnen wij alles goed voorbereiden. Wij kunnen de as bij u thuis ophalen of  bij het crematorium. U kunt ons machtigen en wij maken een afspraak om de as op te halen. Dit brengt geen extra kosten met zich mee.