Asballonnen en milieu

Asverstrooiingsballonnen De ballonverstrooiing is niet schadelijk voor het milieu. Bij de ballonverstrooiing gebruiken wij ballonnen van hoge kwaliteit, die biologisch afbreekbaar zijn. Deze ballonnen hebben een doorsnede van bijna twee meter. Ook de linten die gebruikt worden zijn van biologisch afbreekbaar materiaal.

De ballon stijgt tot ongeveer 25 km hoogte en is onderweg bevroren. Op 25 km hoogte is geen luchtdruk meer. Hierdoor barst de ballon daar in hele kleine stukjes uit elkaar. Dit is anders dan bij kleine ballonnen. Het risico dat dieren bijvoorbeeld stikken in de resten is bij de grote ballonnen niet aanwezig. De kleine deeltjes die overblijven zijn biologisch afbreekbaar.

Helium

De helium die gebruikt wordt kan ook voor het milieu geen kwaad. Helium is een edelgas dat lichter is dan lucht. Het is niet brandbaar of giftig en dus 100% veilig. Deze manier van as verstrooien per ballon is dus geheel onschadelijk voor het milieu.

Vruchtbaar

De as die uiteindelijk in de zee of op het land neerdaalt is juist heel goed voor de natuur. De as maakt de grond heel vruchtbaar, waardoor planten en bomen meer voeding uit de bodem kunnen halen.

Wij werken heel bewust niet met LED-lampjes of bijvoorbeeld GPS-trackers. Deze bevatten elektronica en batterijen, welke na het oplaten van de ballonnen in het milieu terechtkomen.