Divera

Divera

Op 5 mei 2016 hebben wij definitief onze lieve zus Judith laten gaan. Wat een prachtige datum, dit jaar Hemelvaart en Bevrijdingsdag op dezelfde dag, toepasselijker kon het niet.

Judith had zelf in haar wilsbeschikking aangegeven dat zij haar as graag uitgestrooid zou zien boven zee, samen met de as van haar geliefde hond Ascot. Voorkeur ging uit naar een luchtballon, maar dat bleek onmogelijk te zijn. Het perfecte alternatief hebben wij gevonden bij ‘Laatste Vlucht’.

Twee grote ballonnen van 2 meter doorsnee, gevuld met as en helium. De ballonnen waren standaard, maar verder waren wij vrij om te bedenken hoe we het afscheid vorm wilden geven. De keuze viel op een afbeelding van vlinders op de ballonnen, het spelen van door Judith aangeven muziek, haar favoriete wijn en dat alles tegen een ongelooflijk mooie zonsondergang op het strand van Scheveningen.

De ballonnen hebben we met z’n allen de lucht in laten gaan, ze gleden samen van het door ons meegebrachte regenbooglint af en daar vlogen ze de lucht in. Door het prachtige weer konden we de ballonnen volgen totdat ze hele kleine zwarte stipjes waren. Door dit zo met z’n allen samen te doen werd het een mooi samenzijn, met een lach en een traan. Een prachtig afscheid van een geweldig mens! Nu rest ons een serie mooie foto’s en een filmpje, gemaakt door de ‘Laatste Vlucht’.

Als familie zijn wij heel blij dat we deze wijze van asbestemming gevonden hebben, mooier hadden we het ons niet kunnen wensen; we zijn ervan overtuigd dat ook Judith hiermee verguld zou zijn. Wij zijn Marleen en Andreas zeer dankbaar dat zij ons deze ballonverstrooiing mogelijk hebben gemaakt en zijn bovenal onder de indruk voor de wijze waaróp zij dit deden, professioneel en toch zeer betrokken en empatisch. 

“Het enige afscheid waarbij je omhoog kijkt”, prachtige slagzin!!

Familie Hazersloot – Doetinchem

Vaardigheden

Gepubliceerd op

juli 28, 2016